Het ontwerp / bedenkproces:
John, Monique & Ria hebben onderstaande ontwerpen bedacht. Ieder op zijn/haar eigen manier bijgedragen aan een uniek stukje in het geheel (zie foto 1).


logo1 Mail aan Hjalmar: "Je zult het niet geloven, gisteren zijn we separaat gaan zitten (ieder thuis) om een ontwerp te maken voor ons logo. Vandaag zijn we samengekomen om de ontwerpen te vergelijken en wat blijkt !!!

Mail aan Hjalmar: "Je zult het niet geloven, gisteren zijn we separaat gaan zitten (ieder thuis) om een ontwerp te maken voor ons logo. Vandaag zijn we samengekomen om de ontwerpen te vergelijken en wat blijkt !!!

Het frame van John zijn fontein zit in mijn lemniscaatboom en Ria heeft ter plekke bedacht om onze naam in de schaal te plaatsen. De lemniscaat omarmt als het ware de stam, voor en achterkant zijn duidelijk zichtbaar, ineengevlochten. Het frame verwijst naar een fontein/boom en willen we graag in de kleuren van de kaart die we mee gescand hebben.
Het is de bedoeling dat de kleurschake-ring lekker door elkaar loopt, wat het bladerendek betreft; geel, bruin, groen.
De boomstam zelf in een aarde tint met een bruin, gouden boom kleur. En het water waarin zijn wortels staan in een ijle  ijs tint, pastelblauwe kleur.


Optisch is de bedoeling dat de lemniscaat als het ware beweegt, door schaduw effect . De voet is een schaal waarin de letter van De Cirkel Amersfoort staan. De kleur kan roestbruin- goudachtig zijn. De letters misschien grijzig/mintgroen?

Wij voelen en weten zeker dat dit ons logo is. Het gevoel is goed, de lach breekt door als we er naar kijken voelen wij ons trots. Wij hopen dat jij dit ontwerp tot een concreet logo kan bewerken voor de website, briefpapier en e-mail. Wij zijn trots maar wij hopen dat jij ook op ons trots bent ;-) Dank voor jouw verbondenheid met ons. Wij voelen ons daar door zeker gesterkt. Dank voor jouw verbondenheid met ons. John, Monique en Ria”.


Bovenstaand ontwerp en probeersels zijn aangeboden aan Hjalmar Snoep om er één prachtig mooi beeldmerk van te maken. Vervolgens is Hjalmar er mee aan de slag gegaan.


logo1

Hij heeft hier het volgend beeldmerk (zie foto 2.) van gemaakt
en geeft tevens uitleg aan het ontstaan van de kleuren en de vormen in zijn gevoelsbeleving tijdens dit ontwerpproces.

 

 

Web realisatie Mary Alexander Graphic Design © 2012 - 2017